2017: Anul inimii

In Uncategorized by Georgiana SpataruLeave a Comment

În fiecare an obișnuiesc să fac o retrospectivă. În relaxarea vinului fiert de la sfârșitul anului, cu pacea că mi-i am pe aproape toți ai mei lângă mine, mi-e mai simplu să văd clar și mai certă cocluzia. M-am obișnuit să învăț din trecut, ca și cum asta mi-ar aduce un sens. Abia anul acesta am întețes că pot învăța de la Viitor. Astfel, m-am simțit în stare să cer perspectiva anului ce vine și am împărtășit-o și cu voi în Caietul pentru Exerciții de Fericire. (Din nou, mi-am amintit că dacă aș face tot ce știu, viața mea s-ar conjuga cu simplitate, bucurie și sens în fiecare moment.)

Am două perspective convergente asupra anului pe care-l încheiem. Una e personală și cealaltă colectivă, ca urmare a interacțiunii cu peste 2000 de oameni anul acesta. 2017 m-a învârtit prin toate ascunzișurile inimii mele, mi-a dovedit ineficiența minții de a decide iubirea și mi-a accentuat fricile, pentru a-mi fi imposibil să le mai ascund. M-am temut, m-am lovit, mi-a fost greu și am suferit, anul acesta. Totodată, m-am trezit, m-am vindecat și m-am înțelepțit în energia acestui an.

2017 a fost anul împlinirii dorințelor inimii. Intențiile noastre s-au împlinit. Orice ar fi acum în jurul tău, află că mai concret ca în alți ani, îți trăiești intențiile. Înțelegi acum de ce gândurile tale subliminale se înfăptuiesc mai simplu decât dorințele ori așteptările? Desigur, între ultimele două este o diferență categorică, dar cu toate astea, intențiile au rolul de a prefigura perfect viitorul. Ca să înțelegi intenția vieții tale întreabă-te simplu: ce cred eu despre viața mea, ce cred despre mine și despre cine sunt eu? Căci intenția asta este: suma credințelor tale despre cine ești, neamul din care-ți continui povestea, credințe despre viață, iubire, fericire și succes. Ești ceea ce crezi tu că ești.

Dorințele, pe de altă parte, sunt formulări ale minții, epitete ale experimentării vieții, culegeri ale devenirii conștientului colectiv. Poți experimenta ceea ce îți dorești atâta timp cât credințele tale despre versiunea ta împlinită suportă bucuria realizării. Așteptările, însă, sunt un sabotor sigur, căci în locul împlinirii vor aduce pedeapsa pentru faptul că ai crezut că cei din jur, Universul sau soarta îți pot mijloci împlinirea.

Suferința acestui an a fost provocată de căderea măștilor noastre în fața noastră. Ne-am văzut așa cum suntem și la început ne-am rușinat. Cei atenți la ei înșiși și propria lor creștere, au găsit în energia lui 2017, mai ales după luna august, capacitatea de a vedea ceea ce au de vindecat, și-au apreciat sincer calitășile și s-au luminat de transformarea generate de intenția de a se reconstrui în această nouă lumină. Astfel, suferința a devenit o sursă de putere, transformându-ne lipsurile în curajul devenirii.

2017 a fost anul Inimii pentru că ne-a făcut să înțelegem că iubirea nu poate fi făcută. Iubirea ni se dă, ne e data deja și tot ce avem de făcut este să o recunoaștem în jurul nostru, în noi, în cei de lângă noi. 2017 m-a învățat că unele lucruri nu sunt de vindecat, ci de acceptat. Acceptarea este o dovadă de răbdare iar iubirea fără răbdare este precum o masă în 3 picioare: poți sta la ea cu riscul să se răstoarne în orice moment. Ai răbdare cu tine, fii răbdător cu ceilalți și vei ajunge să-ți găsești iubirea. Mai mult, deșteptându-ne din iluziile așteptărilor, vom vedea că Iubirea a fost răbdătoare, așteptându-ne să o trăim. Din acest motiv, fiecare devine ce crede despre el însuși. Atfel pot să cred în universuri paralele, care fac posibil să trăim în parallel cu împlinirea noastră, pe care să fim incapabili să o vedem, căci ne-am pus intenția să ne așteptăm, în loc să ne dorim…

Energia acestui an ne-a adus concluziile inimii, contractele sacre, în atenție pentru a înceta să ne mai obosim cu lucruri care nu ne vor aduce rezultate, ci doar vor împlini așteptările.

Dacă te-a durut anul acesta, vezi dacă nu cumva adevărul este cel care doare. Uită-te la acel adevăr, acceptă-l și asta îți va aduce iubirea. Aceasta este lecția extreme de valoroasă a acestui an. Cheia răbdării ne va aduce iubirea și anul ce urmează, 2018, este anul iubirii: față de noi și de ceilalți, de devotement față de visurile noastre. În 2017, fiind Anul Inimii, am fost salvați exact în momentul în care frica a căpătat dimensiuni uriașe și învățarea a devenit imposibilă, căci până în acel moment, Dumnezeu ne-a arătat toate semnele și ne-a scos în atenție tot ce aveam de cuprins. Fii recunoscător pentru un astfel de an, ca o oră de dirigenție susținută de un profesor sever, dar care-și iubește studenții.

N-aș putea înceia altfel, decât cu un celebru citat din Epistola către Corinteni, care spune așa: Și acum, rămân aceste trei: credința, nădejdea și dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea.

Leave a Comment