Arta posibilului

In Uncategorized by Georgiana SpataruLeave a Comment

Poate dacă am avea odată coerența de a ne expune dorințele și a le prioritiza în funcție de ce emoție produce fiecare în viața noastră, în top ar fi posibilitatea de a face lucrurile posibile – ușurința de a crede și simți că lucrurile (ne) sunt posibile. De când primim o idee care ne entuziasmează și până renunțăm la ea, se întâmplă ceva ce nu putem controla cu mintea și se numește dez-împuternicire! Puterea dată de entuziasmul unui vis pe care îl vezi împlinit se scurge printre crăpăturile atâtor vise sparte și iată cum, mai lași un țel să îți scape din mâini…

Dacă omul care sunt astăzi este unul fericit, se datorează tristeților și comparațiilor în care m-am căutat pentru a înțelege că cel mai mare risc al vieții este acela de a te mulțumi cu ce vezi la altul! Era Internetului ne sufocă dacă în loc să o folosim, ne lăsăm manipulați de clișee și citate ale oamenilor necitiți, îndemnuri ale celor netrăiți și false străluciri ale umbrelor. M-am întrebat acum multă vreme: este posibil să trăiesc cum vreau eu, în această lume de care mi-e frică să fiu atacată dacă nu fac ca ea?! Am eu cum să îmi construiesc fericirea din aceleași ‘materiale’ pe care toți le avem la îndemână, dar unii le judecă și puțini le folosesc?!

Practicile mele din aceste rânduri reprezintă sfârșitul pribegiei, încetarea fricii, redobândirea ușurinței și promisiunea că urmând aceste căi, gândul îți va urma intenția și viața ți se va împlini după voia ta! Îți ofer cu drag 13 cure de putere. Practică-le zilnic și lasă-te în transformare!

#13. Respirația.
Știai că respirația facilitează inspirația? Oamenii inspirați gestionează bine tehnica respirației, fie datorită faptului că o practică în mod conștient, zilnic, fie pentru că o exersează prin Yoga sau alte tipuri de mișcări. A respira conștient, într-un anumit fel, deblochează energiile și ajută la refacerea circuitului neuronal. Simplu: devii inspirat și mai deștept doar pentru că respiri urmând o tehnică. Cât de greu poate fi să incluzi asta în viața ta?! Oricum respiri! 😉

#12. Judecata.
Dacă vrei ca ceea ce îți dorești să devină posibil, pune embargou judecății. Bârfa intră, evident, tot aici!De fiecare dată când îi judecăm pe alții mai săpăm un șanț de care ne vom împiedica, cândva, în realitatea experiențelor noastre. Oricât de tare te-ar uimi oamenii, urmează mantra: “Sunt parte din tot ceea ce este și influențez tot ceea ce este”. Vizualizează-te parte din firul de iarbă, pământ și bineînțeles, “obiectul” judecății tale și dă-ți voie să te simți amestecat cu cel pe care-ți venea să-l diseci cu ascuțimea judecății tale. Simți că ai vrea să fii ca el ori că deja ai fost?! Judecăm doar din astea două motive… 🤪

#11. Puterea mediului
Fără doar și poate, dorințele tale se împlinesc și datorită mediului în care trăiești. Uită-te la primii trei oameni cu care te întâlnești săptămânal și vei înțelege că ceea ce ești și puterea acțiunilor tale poate fi generată sau blocată de aceștia. Caută compania oamenilor de la care ai ce învața și la care deja observi aceste 13 puteri! Sau, consumă cofeină povestind cu cei 3 apropiați ai tăi despre cum ai fi putut deveni cine ai vrut, dar… 😭

#10. Acțiunea și reacțiunea!
Meditația și respirația facilitează inspirația – ceea ce nu doar că rimează, dar e o poezie în sine. Finețea acestui proces facilitează acțiunea! Acțiunea este ceea ce face visul posibil și singurul mecanism prin care visele tale vor prinde contur. Firește, vorbesc de acele acțiuni care te duc înspre realizarea visului tău! Gătitul nu ține loc învățatului și nici serialul Friends nu se substituie mersului la sală! Am înțeles că orice acțiune, oricâtă energie ar necesita, crește din acțiuni mici. Oferă visului tău minim 5 minute pe zi și pune-l la dospit!

#9. Încetara dramei!
Intrăm în dramă atunci când ne focalizăm greșit energia. Spre exemplu, dacă vrei să ai timp pentru mai multe activități într-o zi, începi să te trezești cu o oră mai devreme, fără a te sabota să adormi foarte târziu, noaptea. Astfe, întreții drama și continui să te sabotezi în arta posibilului visului tău! Adu-ți aminte că nu se scriu cărți despre oameni care zac pe canapele și nici nu există un premiu pentru cei care las timpul să se risipească în acțiuni ieftine. Pune pe o hârtie activitățile care ți-ar fi de folos în împlinirea visului tău și în paralel, activitățile pe care le ai de-a lungul unei săptămâni. Cred că vei înțelege foarte simplu la ce poți renunța și pentru ce ai de făcut loc.

#8. Compară-te cu cei mai buni!
Știu, suntem diferiți și avem feluri diferite de a face lucrurile, cu toate acestea, cu toții ne dorim o viață fericită, dorințe împlinite, detașare de luptă și abdomen cu pătrățele. Poate că suntem noi unici și irepetabili dar dorința ta cea mare, e foarte posibil să o fi împlinit deja niște mii de oameni! Cum au făcut? Care le-a fost practica? Unde au greșit și cât de des au luat-o de la capăt?! Acestea sunt perspective pe care le putem urma din puterea exemplului unui om pe care îl admiri! Deseori, oamenii tind să se compare pe ei cu cel care deja a împlinit un anumit prag al realizării – ceea ce e neproductiv, dar eu te invit să găsești acțiunile, practicile care au adus succes acelei persoane. Compară-ți, deci, parcursul, nu pe tine cu celălalt! Dacă vei reuși să îi apreciezi și admiri pe cei care deja au reușit – și nu să te aliezi cu alții care nu au reușit, pentru a-l judeca pe cel câștigător, mintea ta va asocia succesul ei/lui cu succesul tău iar asta va face lucrurile mai ușoare pentru tine. În alegerea persoanei – sau persoanelor, de care să te lași ghidat, sper în discernământul tău și în interpretarea pildei ”După darurile lor îi veți recunoaște!”.

#7. STOP viciilor!
Dacă în fiecare zi ai nevoie de cafea sau să vorbești la telefon câte o oră cu cea mai bună prietenă, e un semn clar că puterea nu-i la tine! Nu sunt adepta ruperii bruște de vicii, dar îți recomand exercițiile de câte 3 – 7 zile în care să renunți la: fumat, cofeină, dulciuri, adormit târziu, etc. Orice fără de care simți că nu poți într-o zi reprezintă un viciu, o energie care te controlează și îți influențează independența minții. Decide dacă vrei o minte antrenată pentru bucurie sau preferi una obișnuită cu… obișnuitul!

#6. Călătorește cu inima!
Desprinde-te din lumea ta și mergi să descoperi altele, fără așteptări și dorințe, fără a-ți pune mintea să creeze un spațiu potrivit pentru tine. Călătoria are ca scop să te întoarcă în tine și acolo să reușești să renunți la ceea ce nu-ți mai este de folos sau, să îți ofere o comoară – o idee, un plan, o soluție! Călătoria nu înseamnă mâncare și pământ nou, numai dacă ceea ce cauți este satisfacția unei minți agitate. Nu mulți poate vor înțelege punctul acesta, cum nu mulți călătoresc înspre ce îi atrage inima ci înspre ce este cel mai ”la modă” într-un sezon. Călătorești precum trăiești – în căutarea aventurii sau a confortului!

#5. Iubește-ți aproapele așa cum ai vrea să te iubești pe tine!
Dacă visul tău e mânat de dorința de a-i arăta tu vecinului că ești calul breaz, ia-ți gândul să fie vreodată pace în tine. Oamenii sunt îngeri care participă la îndeplinirea visului tău. Cu mantra ”Te iubesc și te iert; te rog să mă ierți” se îcheie orice conflict al celui care deține Arta Posibilului. Lupta cu ceilalți este cel mai inutil lucru pe care îl faci și dacă nu înțelegi de ce, te poți opri aici cu cititul.

#4. Meditația
A practica meditația timp de 10 – 20 de minute în fiecare zi te ajută să găsești soluții mai bune pentru situațiile pe care le experimentezi, îți dă ocazia să fii focusat și puterea de a experimenta pacea. Te-am convins?! Încearcă! Nu te-am convins?! Încearcă!

#3. Schimbă rutina!
După ce ți-ai structurat marele vis – ori motivul pentru care dorești să desăvârșești Arta posibilului, te invit să te întrebi: cum arată ziua unui om care face lucrurile posibile?! Cu ce se îmbracă, ce mănâncă, cum se comportă cu ai lui? Care sunt acele activități și schimbări pe care le vrei în programul tău și ce ar însemna să le faci posibile? E doar o chestiune de disponibilitate, te asigur!

#2. Bucuria și exprimarea recunoștinței
Poate că a fi optimist nu te salvează din toate nuanțele de gri ale vieții, dar a-ți exprima bucuria față de tot ceea ce ești, ai și trăiești, îți dă o stare de împlinire care te conduce spre manifestarea bucuriei. Găsește-ți, exprimă-ți și trăiește-ți bucuria zi de zi!

#1. Arta posibilului
Cei care cred că este imposibil sunt diferiți de cei care fac lucrurile posibile, grație experienței! Poți să îți ridici mânecile și să faci sau să continui să o judeci pe-aia care și-a împlinit un vis asemănător cu al tău!  Succesul, pentru nimeni, nu pică din cer, indiferent de conjunctură! Lenea și judecata sunt unele dintre cele mai grave boli pe care le cunosc care, din păcate, antrenează mintea în scuze penibile și jalnice. Tu nu ești ceea ce crezi, mai ești și ceea ce visezi: fă media dintre astea două și decide să înveți cum poți face ca ceea ce îți dorești să devină realitate!

Următorul curs

Leave a Comment