C.R.E.S.C.® in lume!

In Uncategorized by Georgiana SpataruLeave a Comment

Daca te intrebi ce este C.R.E.S.C.®  iti voi spune simplu ca este un Curs de Relationare Emotionala si Spirituala pentru Copii. Daca ai un copil peste 7 ani, cred ca va fi o “sueta” argumentarea mea despre utilitatea acestui curs. Daca nu ai, sa iti dea bunul Dumnezeu si sa te bucuri de cresterea sa.

C.R.E.S.C.®   este un curs “facut” din joaca cu fiica-mea, din raspunsurile date ei, din anii mei de aliniere cu mine insami, din zeci de carti citite, din ani de facultate de psiho`, din dorinta de a le da Putere si a le lua povara din minte, din bucuria de a-i vedea stralucind, vorbind, punand intrebari. Traind! Alegand cum sa fie ei insisi, realizandu-si abordarea mai putin buna si alegand-o firesc pe-aia mai buna. C.R.E.S.C. este exercitiu de relaxare si rezultat al manifestarii bucuriei. Este “scaparea” de frica, recapatarea controlului asupra gandurilor, raspuns la intrebarea: ce imi doresc?!
Nu este curs de religie, de parenting, de educatie, de bune maniere. Este curs de DEZVOLTARE, RECUNOASTERE, ARTICULARE, RELATIONARE si EXPRIMARE a emotiilor.
Nu, nu cred ca o sa fie copilul tau mai bun mai mate`, dupa cursul asta. Dar nu o sa ii mai fie frica de un profesor abuziv. Si in plus, o sa inteleaga cat de rau ii face abordarea ca matematica e grea iar alegand sa shimbe aceasta convingere, isi va “dezlimita” potentialul.
Ma indoiesc ca isi va face curat in camera sau nu-ti va mai raspunde urat. Dar sunt covinsa ca felul in care va alege sa te “educe” va fi unul mai elevat. Majoritatea parintilor imi scriu ca se bucura de relatii mai line cu copiii, ca ii vad “gandind” in alt fel.
C.R.E.S.C. nu e despre achizitii cognitive, ci despre explorari ale fiintei. Daca iti faci griji ca micuta ta de 7 ani nu va rezista 7 ore la “curs”, intreab-o daca i-ar placea sa stea in timpul asta intr-un parc de distractii al mintii ei. Pentru ca asta face C.R.E.S.C.`-ul: te duce in excursie in mintea ta, in “potentialul” infinit al fiintei. Fie ca au 7 ani sau 13, copiii sunt incantati de cat de multe descopera si sa imi fie cu iertare daca in urmatoarele doua saptamani vor incepe propozitii cu “a zis Georgi ca…”.
C.R.E.S.C. dureaza doua zile. 12 ore. Cam cat 3 zile de scoala, dar aduce multa cunoastere a mintii, corpului si fiintei lor. Costa cat vreo 7 meditatii la engleza, dar ii ajuta sa vorbeasca intr-o limba care deschide inimi, oportunitati, curaj. Le ofera contextul de a relationa mic cu mare si mare cu mic, astfel incat pe mai departe sa bage de seama ca toti suntem la fel; doar unul in crestere si celalalt in devenire!

Cam asta e C.R.E.S.C: ocazia de a oferi instrumente de fericire, unor suflete mari ce acumuleaza experiente!

Cu bucurie,
“Georgi” 🙂

Următorul C.R.E.S.C. este cel destinat Adolescenților!

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment