Campanie împotriva violenței față de noi înșine

In Uncategorized by Georgiana Spataru1 Comment

Luptăm cu sistemul, cu politici, noi între noi și cu cei altfel, cu poluarea, industrializarea, tehnologia, sclavia, cu violența domestică, față de copii, animale. Luptăm cu generațiile dinaintea și din fața noastră și neîncetat luptăm cu ideile, cu dumnezeii altora ori pentru al nostru. Pentru toate acestea compunem un haștag, avem o părere și am știi cum trebuie să fie politicălii corect.

Luptăm cu băncile, săracii, bogații, minoritățile, obezitatea, moda, depresia, cancerul, traficul, moldovenii, bănățenii, ardelenii, bucureștenii. Unii ne luptăm cu cei pe care spunem că-i iubim, cu maștile lor, cu emoțiile noastre, ne luăm la trântă cu prietenii și astfel, aliatul ni-l facem adversar. Avem o neînțeleasă capacitate de a lupta împotriva noastră.

Luptăm cu noi, în fiecare din luptele din afara noastră. Alegem lupta pentru că cine suntem, ce am făcut ori cine am devenit se simte ca un cub de Lego în moliciunea tălpii. Dăm de pământ cu noi atât de tare, încât ne maltratăm  fără oprire cu cele mai hotărâtoare pedepse: lipsa de iubire, de putere, valoare, conținut, sens! Poți zice că sunt doar cuvinte goale, până când ajungi să le umpli cu zahăr, alcool, exces de mâncare, nevoi zdrăngănitoare ce acoperă zgomotul durerii, lucruri valoroase lipsite de valoare, fapte menite să dovedească celor din jur cum ai vrea să pari, acceptul de a fi o victimă  mereu în adaptare pentru agresorul său.

Oprește lupta din afară, judecata, răutatea, invidia, bârfa, superioritatea, căci asta te mănâncă pe dinăuntru. Te îngrășă, îți întunecă fața, atacă sistemul imunitar și încet dar sigur, glandele tale te vor susține să simți satisfacție doar când te afli în luptă. Fericirea devine de nerecunoscut pentru gândurile și deciziile tale. Dacă bucuria ta ajunge să fie locul de parcare pe care l-ai luat altuia sau cum “ai zis-o” celor din jur, dacă te satisface dreptatea ta și comparația cu celălalt, te abuzezi pe tine însuți! Te răzbuni pe tine, îți tai bucuria, susții iluzia unei false satisfacții și ești departe să funcționezi în armonie! Cu cât te contracți mai mult, cu atât ai posibilitatea să devii mai puțin!

Încep o campanie împotriva violenței față de noi înșine! Te violentezi pe tine însuți rămânând în relația în care te simți mizerabil, când te îndopi cu mâncare otrăvită de remușcări și lipsă de discernământ. Te siluiești făcând aceeași muncă pe care o detești, te constrângi zicând mereu că nu îți permiți pentru că tu de fapt nu îți mai permiți viața! Te obligi să trăiești ca restul lumii ignorându-ți sensul tău, te faci orb în fața talentelor tale, amplificându-ți dramele, luptele, lipsurile! Te discreditezi susținând niște “valori” care te fac strălucitor în fața unei lumi oarbe, dar nu au niciun folos pentru tine. Te lipești cu etichete de oameni ‘deștepți’ și supraviețuiești asemeni unui prost. 

Oprește violența împotriva ta și FII SALVAREA TA! Oprește ‘satisfacția’ și ai curajul să alegi bucuria! Decide-te să schimbi istoria propriei drame, vindecate până acum cu scuze! Ai toate instrumentele pentru a trăi cu bucurie, astăzi, mai mult ca oricând! Încetează motivele, luptele mici în care te afli și ridică-te!

În clipa în care ți-ai decis recuperarea lupta va înceta să aibă un sens, te vei recunoaște în bogăția vieții și vei înțelege că viața nu este a ta ci este PENTRU tine! Cu toate bogățiile ei!

#OpreșteViolențaÎmpotrivaTa

Comments

  1. Luncan Elena

    Mulțumesc!Aș avea nevoie în fiecare zi de un astfel de articol!Ați sintetizat clar și concis ceea ce probabil multi dintre noi știu în subconștient.

Leave a Comment