Tehnica Theta Healing

ThetaHealing®  si Undele Theta ale creierului

freestyle hapiness
Theta este una din cele cinci stari ale creierului, în care s-a dovedit stiintific că putem schimba convingeri limitative, accesa programele sabotoare, care ne impiedica sa ne definim in cea mai buna perspectiva a noastra, putem “comanda” creierului vindecarea si, totodata, putem manifesta scenariile dorite de noi in filmul propriei vieti.

“Healing” inseamna “vindecare” in limba engleza, astfel incat, tehnica Theta Healing inseamna “vindecare pe unde Theta” si deci, concluzioneaza abordarea acestei tehnici si anume, abordarea schimbarilor din viata noastra, prin intermediul a ceea ce eu numesc “cea mai fidela secretara” – MINTEA noastra.
Desigur, voi fi precauta in a va da de inteles ca mintea este totuna cu creierul nostru, insa, mintea, ca efect al gandirii noastre – sau a constiintei noastre – faciliteaza tot procesul decizional cognitiv sau subliminal al fiecaruia dintre noi.

In viata noastra, mintea are ca scop sa ne mentina in viata si totodata, sa ne dea dreptate, nefacand altceva decat sa manifeste in concret convingerile noastre de baza, genetice, sufletesti sau istorice. Asadar, o persoana care are convingerea ca “viata e grea”, va manifesta in propria-i viata aceasta realitate, bineinteles, cu scopul de a ramane in starea de confort construita in cursul dezvoltarii sale personale. Pentru ca, aceasta este un alt obiectiv al mintii, delegat din obiectivul principal, de a ne mentine in viata – sa creeze iluzia ca exista confort si ca orice ar defini schimbarea, putem avea greutati.

In timpul vietii noastre de zi cu zi, sunt foarte putine momente in care experimentam starea Theta, iar atunci cand o facem suntem lipsiti de constientizarea acestui fapt. Ca exemplu, pentru cei care sunt obisnuiti sa gradinareasca, dupa o anumita perioada de timp, poate ati experimentat situatia in care pentru cateva momente nu mai stiti la ce va ganditi, fiind absorbiti de munca mainilor voastre, fara a simti ca aveti control asupra lor. Sau, pentru cei care alergati ori conduceti, poate vi s-a intamplat sa ramaneti surprinsi de locul in care ati ajus, nemaistiind care a fost gandul care v-a dus in acel loc. Totodata, starea Theta se regaseste in ciclurile noastre de somn, pentru o perioada scurta, activitatea cerebrala a pacientilor in stare comatoasa, este deasemenea inregistrata ca fiind pe undele Theta ale creierului, pentru ca, asa cum am explicat initial, aceasta stare a creierului, este una de vindecare.
Experimentarea neconstientizata a starii Theta este ca o gura de aer pentru creier si totodata… pentru sufletul nostru. Acel moment in care mintea ia o pauza si ceea ce tu esti cu adevarat, pare sa se auda in liniste, este un moment minunat.

Reusind sa iti “induci” aceasta stare in mod deliberat, schimbarile de perspectiva si totodata de atitudine, sunt minunate.


Iata cateva impresii a celor care au experimentat aceasta stare si totodata, au “invatat” in cadrul cursurilor, ce inseamna Theta Healing:

Pentru mine, cursurie de Theta Healing au venit exact in acea perioada in care viata mea era la cotitura. Indiferent de modul meu de viata, total independent de religie, fara a-mi afecta programul sau tabieturile si spre deosebire de alte tehnici pe care le-am mai practicat, care sunt inflexibile sau restrictive, practicarea Theta Healing mi-a schimbat in bine viata: starea de spirit, felul in care privesc aceasta lume, cu toate ale ei: bune si rele, interactiunea cu cei din jur (dar si atitudinea celor din jur fata de mine), relatia cu banii, cu natura si cu tot ceea ce ma inconjoara.
Cea mai mare schimbare a fost, insa, relatia cu mine insami, care a evoluat doar in bine. Mi-am dat seama ca ma subapreciam, ca nu ma iubeam, ca vedeam la mine doar ceea ce nu imi este pe plac si niciodata partile mele bune.
Acest curs vine, insa, la pachet cu un risc. Georgiana este un om atat de frumos, care explica clar si concis, adaptat nevoilor fiecaruia in parte, incat nu este exclus sa va indragostiti de ea iremediabil.
V-as povesti mai multe, dar cred ca este mai frumos sa simtiti si sa va bucurati si voi, sa invatati sa traiti in armonie cu voi insiva si cu tot ceea ce va inconjoara si sa aflati ca in viata asta nu exista “trebuie”, sa aflati ca se poate trai in abundenta, ca fericirea, sanatatea, iubirea si tot ce este mai frumos se afla la un pas mic de voi.” Anca O., Cluj Napoca

Am rumegat mult pana am decis ca nu am nimic de pierdut, doar de castigat!!! Multi isi pun problema banilor la fel cum am facut si eu, dar sa stiti ca ceea ce primesti prin acest curs nu se poate plati cu o suma de bani. Pur si simplu pentru ca ti se schimba viata in bine, si asta nu ai cum sa o platesti cu bani. Pe undeva am citit ca dupa un curs de theta parca ai fi conectat non stop la lista de cadouri a lui Mos Craciun. Asa si este.” K. Laszlo, profesor

“Foarte convinsa si nerabdatoare. Asa am pornit spre cursul de theta si la fel am fost cand am decis ca vreau sa particip la el. Ma asteptam sa particip la ceva magic, sa ma cunosc mai bine si sa invat sa practic theta healing. Spre marea mea incantare, asta am si primit. emoticon smileGeorgiana, multumesc pentru 2 zile incredibile!” R. Neagu, 22 de ani

Theta este luminița de la capătul tunelului…este exact ceea ce speram si asteptam….si abia acum începe…mă astept numai la bine.
E minunat sa te poti ajuta pe tine si sa îi poti ajuta pe cei din jur…” Dana, mama 


Totodata, ca o scurta descriere a activitatii creierului nostru si cum ne influenteaza acest “organ”, e interesant de precizat ca există cinci principale de unde cerebrale de frecvență : Beta , Alpha , Theta , Delta și Gamma. Aceste undele cerebrale sunt in continua miscare , creierul traversand toate frecvențele. Tot ceea ce faci sau spui este reglementat prin frecvența undelor cerebrale. Când vorbim cu alții , de exemplu , mintea noastră este în Beta. Undele Beta au o frecvență de 14-28 cicli/secundă . Beta este starea în care suntem activi și si in alertă. Într-o stare Alfa, undele creierului se stabilizeaza la o frecvență între 7-14 cicli/secundă. Frecvența Alpha este o stare mentală de relaxare profunda si meditatie. Undele Alpha guvernează visele, fanteziile și denotă o stare de conștiință detașata și relaxanta .
In starea Theta, undele cerebrale sunt încetinite , la o frecvență de 4-7 cicli/secundă.  Starea Theta deschide posibilitatea comunicarii cu subconștientul,  care reglementează o parte a minții noastre, care se află între conștient și inconștient și reține amintiri și sentimente. De asemenea, in subconstient sunt pastrate “semintele” directe ale convingerilor  noastre si comportamentului nostru. Starea Theta este o stare de creatie, caracterizată prin sentimente de inspirație și inaltare spirituala. S-a dovedit ca in starea Theta puteti “modifica” perceptiile mintii constiente.
Delta este starea corespondenta unui somn adânc. În Delta undele cerebrale sunt  încetinite la o frecvență care variază între 0-4 cicli/secundă.
Undele cerebrale Gamma este starea în care ne aflăm când procesam informatii. Undele Gamma par a fi implicate în activitatea creierului mare, în care  sunt incluse percepția și conștiința. În timp ce vă aflați în Gamma, undele cerebrale variază intre 28 – 5000 cicli/secundă.

Accesarea starii Theta va poate aduce urmatoarele beneficii:

  1. Va scuteste de stres și reduce stările de anxietate.
  2. Facilitează o relaxare fizica profunda si claritate mentala.
  3. Crește capacitatea verbală și, de asemenea, dezvolta inteligenta emotionala.
  4. Sincronizam mai bine cele doua emisfere ale creierului.
  5. Va sporeste perspectiva de a gasi solutii inspirate.
  6. Reduce durerea și stimulează eliberarea de endorfine.
  7. Incurajeaza somnul si stabilizeaza functiile de baza ale organismului.

 

FILOZOFIA THETA HEALING, tehnica creata de Vianna Stibal

Tehnica Theta Healing este raspandita de Vianna Stibal, inca din anul 1995 si este promovata ca fiind o tehnică de meditație și filozofie spirituala – nu depinde de o anumita religie, dar le accepta pe toate – cu scopul de a ajunge in esenta a Tot ceea ce Este. Este o metodă de training pentru mintea ta, corpul și sufletul tau, care vă permite să îndepărtati credintele limitative si de a va trai viata cu ganduri pozitive, dezvoltand virtuți în tot ceea ce faceti. Prin meditație și rugăciune, tehnica ThetaHealing creează un STIL DE VIATA POZITIV, SANATOS SI FERICIT.

Filozofia Theta Healing este aceea de a trăi, de a invata și de a-i antrena si pe alții cum să aiba o viață mai bună prin ESENTA PURA A IUBIRII. Aceasta tehnica ne permite să lucrăm cu Creatorul pentru a atinge armonia în mintea noastră, corp si suflet. Folosind acest concept, practicantul foloseste tehnica de meditatie pentru a se conecta cu o putere spirituală care aduce Schimbarea, Vindecarea si Evolutia.

Tehnica Theta Healing este întotdeauna invatata pentru a fi utilizata în legătură cu medicina conventionala sau, obiceiurile si religia celui care o foloseste.Am învățat că prin tehnica ThetaHealing, abilitatile intuitive pot fi folosite pentru a conduce la bunastarea fizica si emotionala, intr-un mod simplu si functional.

Mai multe despre Institutul THINK si Vianna Stibal puteti gasi aici: www.thetahealing.com sau http://www.thetahealinginstituteofknowledge.com

 
Inscrie-te la newsletter pentru a ramane la curent cu noutatile si cursurile Theta Healing