Cinste femeii care “stă” acasă!

In Uncategorized by Georgiana Spataru1 Comment

În spațiul dintre a dovedi și a fi, se dă o luptă între ego’ul și inima femeilor ajunse în această epocă. Scriu rândurile acestea fără dorința de a respecta punctuația, firul epic sau gratia narațiunii. Le scriu din dragoste și bucurie pentru surorile mele care își cresc casa și cu compasiune pentru cele care au părăsit-o și au plecat să urmărească vânatul soților și iubiților lor. Chiar dacă se întorc seara acasă, copiii lor le simt lipsa și bărbații lor se îmbată cu fanteziile unei lumi conduse nu de femei, ci de sprintul lor de luptătoare.
Prea dur până aici?! Nici nu se apropie de portretul lumii în care fiicele noastre ne vor judeca pentru abandon și fii vor aduce acasă femei gata să le castreze inima.
Sunt o femeie care a muncit de dinainte de a avea dreptul legal de muncă și nu am avut niciodată timpul de a îmi întreține casa, fără a avea și un serviciu, în același timp. Mi-am crescut copilul printre proiecte și am comandat deseori pizza în locul unei cine calde pentru soțul meu. Am simțit că pot face mai multe decât bărbații din jurul meu și am înțeles încet-încet că puterea aceasta vine din felul în care bărbatul meu mă privește. Am făcut greșeala de a crede că pot duce totul de una singură și m-am îngreunat cât aproape să nu mai văd mâna întinsă pe care omul meu aștepta răbdător să mi-o ofere. Am crezut că și femeile au dreptul să conducă lumea fără să știu că prețul acesta va fi plătit cu copiii și pacea noastră. Să renunți la sensul tău pentru a pleca în lume să îți găsești sensul mi se pare o psihoză din care greu ne vom reveni.
Simt iubire în casa unei femei care își hrănește familia cu mâncarea ei și îi servește cu pacea și dăruirea unei femei fericite. Ce cinste mai mare poate trăi un bărbat care-și aduce acasă greutățile pentru a fi eliberate într-o îmbrățișare, de ușurința unei femei disponibile să îl vindece, să îl iubească, să îl elibereze?! Am convingerea că un bărbat iubit este un bărbat vindecat și totodată, o femeie prețuită e o femeie prețioasă. În viața unei astfel de femei simt și știu că încap și joburi, proiecte, cariere extraordinare și măreții ale lumii pe care toți o vor cucerită. Dar acestea sunt rezumatul exprimării ei din afara casei și nu reprezintă beneficiul primit la capătul sacrificării copiilor și bărbatului ei.
Femeia prețioasă nu este totuna cu femeia întreținută, care cu toate că stă acasă și-ar căuta un drum și s-ar tot duce dar nu-și găsește nici curajul, nici puterea de a-și consolida iubirea de sine ca fluxul vieții să se manifeste înspre susținerea ei.
A fi femeie în ziua de astăzi poate fi greu doar dacă subliminal ai decis să fi altceva și numai dacă te-ai înscris într-o competiție care la final, nu doar că nu îți va aduce nimic, dat îți va fi luat copilăria copiilor tăi, prețuirea bărbatului tău și lipsa de încredere în cine ești tu cu adevărat. Oricâte cărți de vizită vei aduce ca dovadă pentru devenirea ta, ele sunt evidența pe care ai construit-o pentru lipsa de încredere în ceea ce deja ești: femeie, pentru întreaga lume, înger, pentru copilul tău, zeiță pentru omul pe care-l iubești, soră pentru toate femeile ce te privesc și te urmează.
Încrede-te în tine, sora mea și întoarce-te acasă pentru a-ți construi palatul și a-ți îmbogăți împărăția. Femeile din jurul tău te vor urma și ne vom crește împreună copiii, mintea și inima, cu elevarea devenirii și fără lupta dovedirii.
Amin.

Comments

  1. Cătălina

    Ăsta e cel mai frumos articol pe care l-am citit la tine 😍

Leave a Comment