Fericire la puterea cubului

In Uncategorized by Georgiana SpataruLeave a Comment

Negociază totul, compromite ce crezi, dar nu-ți târgui fericirea! Nu lăsa astăzi ca să recuperezi mâine, nu pune deoparte fericire pentru când va fi potrivit. Te vei învăța cu mai puțin, cu și mai puțin și chiar mai puțin de atât.
Fericirea de azi e nenegociabilă, nu devine frivolă în fața niciunui principiu, niciunei dogme și nicio economie nu mă va convinge că e sănătos să țin 20% pentru alte vremuri. Fericirea de azi e eternă precum acest acum care crește în mine fericire și mă antrenează să pot trăi așa.
Că vine din pantofi, Dumnezeu, ciocolată caldă sau parfumul lui, fericirea merită consumată atunci când e, atât cât e. Toată. Întreagă, fără gânduri despre altceva decât e.
Stai noaptea să lucrezi pentru jobul vieții tale și nu știi dacă ăsta-i sensul vieții?! Ești fericit când îți începe dimineața? Te bucuri când munca ta atinge și mințile celorlalți, ori sufletele și emoțiile lor? Atunci ăsta-i sensul și altul nu-i! Trăiește ca un cub: pe orice parte te întorc părerile celor din jur, despre cum să-uri și de ce-uri, tu rămâi cub în decizia de a nu-ți negocia fericirea. Oricum ar cădea un cub, e ceva nenegociabil în forma sa. Are incăpățânarea de a se rostogoli oricât și a rămâne neschimbat. Fii cub în fericirea ta!
Îl iubești, ești fericită când ești cu el, dar nimic din iubirea lui nu îți aduce siguranță. Fii cub! Nu negocia fericirea! Negociază termenii, vorbele, timpul. Dar nu-ți negocia fericirea. Nimic nu merită să începi furtuna pentru a ‘câștiga’ o luptă. Orgoliul și fericirea sunt imposibile de-odată iar când orgoliul conduce mintea, ți-ai negociat fericirea. Orice ai fi avut de câștigat, deja ai pierdut.
Vrei un copil educat? Nu-ți și nu-i negocia fericirea. Casa, masa, patul, tapetul scump sau ultimul leu rămas în portofel, sunt negociabile. Fericirea lui, nu! Orice mai puțin de ochi luminoși și bucurie-n glas se va stinge în amintiri și va încolți în trăirile noastre de adulți, ca stări de negociabilă fericire.
8 miliarde de orgolii vor stârni luptă undeva, cândva. 8 miliarde de cuburi se vor sprijini unele de altele și vor cuprinde cerul.
Nimic, nicicum, niciodată nu-ți va justifica amânarea fericirii, transformarea ei în ‘ceea ce trebuie’ sau ‘ce e de făcut’. Nu ai niciun motiv să nu înveți de astăzi fericirea, să nu te-apuci de-acum să închei orice negociere în privința fericirii tale, să amâni orice ți-ar putea aduce bucurie în suflet.

Fii ca un cub, convins, compact,
determinat să-ți păstrezi colțurile clare,
in fața oricui și-ar pune mintea
să te ia la rost de fericirea ta.
Fii demn, stabil și totodată abil
în a-ți menține starea fericită.
Viața te va întinde, răsuci și ondula
dar când îți va da drumul,
rămâi tot cub, în fericirea ta!

Leave a Comment