Marketing & PR pentru Dumnezeu

In Uncategorized by Georgiana SpataruLeave a Comment

Zic de la inceput ca articolasul asta o sa aiba o alta soarta decat cele de pana acum: unora le va da ochii peste cap si altora le va aduce un “asa-i!”. Pentru ca asa ma raportez eu la Lume, in evaluarile mele: cei care ma iubesc indiferent ce/cum/cat si poate au uitat si de ce si cei care nu ma iubesc indiferent ce/cum/cat… Uman(itar), sau nu, ii iubesc mai mult pe aia care ma iubesc si ei: ca mi-e mai usor! Si se lasa iubiti!

Cu toate ca-i iubesc (mai mult) pe cei care ma iubesc, uneori, fac lucruri cu gandul la cei care nu ma iubesc/suporta/inteleg si care nici macar nu ma cunosc! Dar am inteles in ultima vreme ca e normal, pare si moral si e absolut legal: ii zice Marketing!

Deci Marketingul, dragii mei, iubitii mei, prietenii mei, sufletelor dragi prin care eu ma experimentez si ma fericesc, nu e pentru voi! Nuuuu, e pentru ailalti! Pentru cei care nu ma cunosc si nici macar nu le pasa cine sunt eu! Pentru aia pentru care daca zic o prostie inseamna ca sunt proasta si daca fac un lucru bun, inseamna ca vreau sa par buna! Oamenii, companiile, multinationalele, organizatiile, brandurile, speakerii, fac Marketing pentru oamenii de care nu le place si pentru oamenii carora nu le place de ei! Ce risipa de bugete, de idei, de energie… pentru unii care te-au bifat ca fiind a doua optiune. Sau nici macar nu esti printre optiunile lor!

Dar poate ca justificare pentru ce fac si mai ales pentru ce nu fac, mi-a venit gandul de a-mi face PR la Dumnezeu. Sa ma imbrac frumos pentru El, sa ma gaseasca elevata si suficient de inteleapta si armonioasa pentru a-mi trimite “in grija” acei oameni care se regasesc si se intregesc prin cum sunt eu si care, totodata, isi construiesc propria lor strategie de PR cu Dumnezeu. Ce alt canal de comunicare mai valid(at), mai coerent si mai integru, as putea folosi?! Cine m-ar putea vedea mai clar si m-ar intelege mai bine?! Iar gandul care-mi aduce clarificari  este ca Dumnezeu, in infinita Sa intelepciune, isi indeplineste planul in mod perfect, prin fiecare dintre noi. Asa ca daca te-ai apucat de predat, de facut filme pentru copii, de scris povesti sau de creat haine, fii sigur ca esti “piesa” perfecta pe care Dumnezeu o putea folosi pentru a completa si desavarsi Creatia. Asa ca tot ce ai de facut, pentru ca pasiunea si munca ta de zi cu zi sa fie vazuta si apreciata, este sa te Vezi si sa te Apreciezi tu pe tine! Sa te bucuri de ceea ce faci si sa te lauzi tu, cu tine, oglindindu-te in perfectiunea Creatiei! Ca esti cel mai bun lucru care se putea intampla Lumii! Acesta este un fel sigur in care Dumnezeu te va alege de fiecare data, sa fii cel Ales pentru ceilalti. Si fiecare dintre noi, suntem Alesul cuiva sau catorva!

Ce ati citit printre randuri, mai zic o data: cred tare ca cea mai buna strategie de Marketing si PR este Iubirea ta fata de tine si fata de Oameni; fata de Pasiunea si Bucuria cu care experimentezi ceea ce faci si totodata, cu care-ti indeplinesti Misiunea de viata! Iar pentru voi, cei care ma iubiti si pe care ii iubesc, imi continui strategia marketata mai demult: sa va iubesc si sa va ofer in continuare, cea mai buna versiune a mea, moment de moment!

Cu ceilalti, ne vedem pe coperti de revista!

Cu bine,

G!

PS: am invatat despre Marketing cu integritate de la prietena mea Oana, care spre deosebire de toti ceilalti, pune Suflet, reusind sa iti evidentieze ce tu spui ca iti lipseste! Pe Oana o gasesti la Sympas. Si asta nu e publicitate, e experienta! Multumesc Oana, pentru tot ce faci pentru mine, ajutandu-ma pe mine sa fac cu bucurie, atatea lucruri pentru mine!

Leave a Comment