Partenerul de viață nu e Mall

In Uncategorized by Georgiana Spataru1 Comment

Îmi tot vine rândul să mă oglindesc în relațiile celor din jurul meu. Unii sunt amuzanți și se fac să râdă des, alții abia se mai suportă, unul e romantic în timp ce ea e obosită și alta e Wonder Woman-a unui plin de el.

Cuplurile sunt o entitate diferită de cei doi parteneri. Hai, nu diferită, dar distinctă! Un fel de + cu + care evident că dă tot + sau un – care are norocul cu un + cu valoare mai mare, ca per total să dea +.

Când lucrurile sunt pe minus în tine însuți și oriunde reflexiile îți devin vizibile, așteptările ca celălalt să balanseze situația, devin atât de mari… N-ai succes, bagi de seamă la multele ore de muncă ale celuilalt și-i ceri mai mult timp împreună, îți lipsesc prietenii, îi pui sub lupă pe-ai omului de lângă tine și-ai vrea să te vadă doar pe tine cu-adevărat de încredere iar dacă ți-e cu neputință să simți bucuria de viață, te-aștepți să ți se furnizeze. Altfel, orice bucurie în afara ta, va fi taxată!

Ne vrem fericiți împreună, ca și cum acest ”împreună” ar șterge toate lipsurile de care ne știm a suferi! Împreună nu te face mai fericit, mai calm, mai iubitor, mai vesel ori mai înțelept! Împreună îți cere să fii fericit, calm, iubitor, vesel și înțelept de unul singur, căci partenerul de viață nu e Mall, să-ți furnizeze toate care-ți lipsesc, din convingerea ta că ce-ți lipsește ție, e obligat să furnizeze celălalt.

Împreună fericiți e ceva ce începe când ne-am arătat fiecare fericit, separat.
Altfel, vei fi un alt cuplu la plimbare de mână, în înghesuiala din Mall…

Comments

Leave a Comment