E o întrebare la care am răspuns de sute de ori și pe care mi-am adresat-o de alte sute. În virtutea unei practici de viață bună pe care simt că o duc, datorită echilibrului în care trăiesc, simt că pot trăi fără griji. (Și dacă pot eu, poate oricine!) Ca de obicei, atunci când mintea mea naște o întrebare, contest definiția termenului.

Ce înseamnă griji? 

Psihicul nostru este antrenat să răspundă fricii mai degrabă decât speranței ori bucuriei. Emoția bucuriei o cenzurăm uneori iar îngrijorările ni le manifestăm fără perdea! De aceea, întreabă-te: ce înseamnă griji? Pentru mine, GRIJĂ este ceva mai puțin valoros decât PROTECȚIA. Grija implică angpasă, anxietate, îngrijorare, prudență, teamă… Când îți spui că ”trebuie să ai grijă” poate ceea ce deja faci este că te aștepți ca ceva îngrijorător să se producă și astfel, de dinainte, reacționezi cu teamă. Dar când îți spui ”mă protejez” într-o situație dată, ceea ce simți este ocrotire și intri în energia susținerii. De fapt, uită-te la întreaga Natură și ceea ce vei simți este perfectă ocrotire!

Cu drag te întreb: ce griji ai?

Grija banilor îți va genera teamă, care va aduce energia sărăciei. Cânt ți-e teamă de/pentru bani, îți vei crea toate ”mecanismele de auto-apărare„ necesare pentru a te elibera de realitatea banilor. În acest context, ghilimelele sunt aproape inutile, căci mintea ta chiar folosește aceste mecanisme de apărare pentru a te menține în zona de confort și a-ți face rezonabil stresul provocat de frică. În schimb, când îți pun în minte să îți protejezi banii ori investițiile, o faci din energia susținerii abundenței și a bogăției! Oamenii bogați par că își protejează banii, mai degrabă decât că își fac griji să nu îi piardă. Gândește-te la acest context și vezi în ce emoție alegi să rămâi: a fricii ori a susținerii.
Analizează-ți grijile de zi cu zi și vezi cât de ușor poți elibera o parte din ele, alegând protecția și sentimentul de susținere, în locul temerilor.

Fie că vorbim de grija banilor, a singurătății, a bolii, a morții, poți folosi acest fel de a gândi. În plus, îmi place filosofia lui Mooji care spune: ”Poate îngrijorarea să rezolve problema ta? Dacă da, nu ai de ce să rămâi în grijă. Dacă nu, din nou, nu ai de ce să rămâi în grijă!”. E aproape amuzant acest raționament, dar atât de valid!

Deseori, grija apare din cauza atașamentului pe care îl avem față de o idee sau o persoană. Uităm că suntem în protecția lui Dumnezeu, că aparținem unei Minți Perfecte și Creația, în Infinita Sa Înțelepciune Divină, ne menține în siguranță orice pericol identificăm noi. Da, pentru ego-ul nostru, sărăcia, boala, moartea, sunt situații de netrecut. Dar te invit să accepți că ceea ce tu ești este inalterabil! IN-AL-TE-RA-BIL! Ești de nepierit și inalterabil, infinit și mereu protejat! Această perspectivă, primită prin intermediul Cursului de Miracole, m-a ajutat să mă detașez de grija de a-mi pierde viața, posibilitățile și a trăi cu bucurie ceea ce ASTĂZI este bucurie. Ziua de mâine poate aduce experiențe noi, dar având credința că suntem în siguranță prin simplul facpt că suntem în Creație, situațiile noi vor aduce doar talente noi.

Cu toate acestea, uneori, simt cum grija preia controlul asupra echilibrului meu și mentalul meu răspunde fricii ce mă cuprinde. Dar o minte exersată să trăiască bucuria este o minte fericită așadar iau aceste ocazii și le contest: care este cel mai rău lucru care se poate întâmpla și ce aș avea de pierdut în această situație? Mai mult: este posibil să pierd ceva cu adevărat? Răspunsul vine de fiecare dată cu și mai multă credință: sunt una cu Tot Ceea ce Este. Pot să îmi pierd liniștea, dar aleg să mă întorc în Pace. Iar în Pace, pot să pierd obiectul grijii mele, dar nu pot să fiu pierdută. Îmi pot pierde casa, dar nu și sentimentul de acasă. Ego-ul se teamă să piardă ceea ce nu deține.
Astfel, se naște grija! Ne putem pierde banii, dar nu și abundența. Iubitul ori iubita, dar nu și iubirea. Ca suferință extremă, ne putem pierde copiii, dar nu ne putem pierde Întregirea și astfel, unii de alții.

Fii în Pace, prieten drag, căci ești susținut și protejat în Pacea ta!

 

Foto: Andrada Cocriu Photography