Retro-horo(r)scop 2016

In Uncategorized by Georgiana SpataruLeave a Comment

Zice-se că din când în când face bine să te mai uiți în urmă și să lași sa-ți treacă prin fata ochilor (si camerele inimii) perioada ce a trecut. Că tot e de sezon, am luat la ‘calculat’ ultimele 12 luni. Recunosc că anul asta a fost ca un profesor exigent pe care nu-l poti suporta, dar căruia ajungi sa-i mulțumești pentru câte te-a învățat! Aproape pe gratis…
Pentru mine, sunt 365 de experiențe grupate in 26 de Observații! Pentru tine, pot fi lucruri de neînțeles sau de folos!

1. Începe tot ce faci având răspuns la întrebarea CE ÎȚI DOREȘTI?! CUM să faci ți se va lămuri imediat!
2. Cea mai bună modalitate de a ofensa un prost este să încerci să-l înveți ceva! Și dacă veți vedea ‘înțelepciunea’ asta pe ceva ziduri peste ani, să știți că nu e doar gândită de mine, dar trăită până la lacrimi!
3. Uneori îți iei lumea în cap, căutând locul in care vrei sa fii. E amuzant când ajungi înapoi în locul de unde ai plecat, împăcat ca ai ajuns unde ai fi vrut să fii mereu.
4. Sunt ceea ce vorbesc. De fiecare dată, fără excepție și uneori m-a mâhnit această observație, dar sunt recunoscătoare că am reușit să mă corectez fără a mă mai pedepsi.
5. Miracolul vieții mele este să mă văd impecabilă și pe tine asemeni mie.
6. Cand iti dai voie sa meriți, se întâmplă totul dupa voia ta!
7. Iubirea NEcondiționată, condiționată de dorința de a dovedi, este o dovadă a fricii de a fi puțin, mic, neînsemnat. Mai mult, treaba noastră ‘pe-aici’ e sa învățăm despre Iubire, cu sau fără condiții! Dar daca totusi vrei o ‘mostra’, închide ochii si simte razele soarelui, caldura si lumina sa. Mai încearcă si maine! Asa se simte iubirea necondiționată din perspectiva mea!
8. E foarte simplu să fii un părinte bun: te uiți la copilul tau si il vezi ca Zâmbește! Despre atat este vorba in a fi un părinte bun!
9. Nu e vorba mea dar e desprinsa din lecția mea: Intre a fi corect si a fi bun, alege mereu sa fi bun. E singurul lucru care cu adevărat m-a salvat, anul ăsta!
10. Răspunsul la toate întrebările existentiale care mi-au trecut mie prin cap pana acum este DRAGOSTEA!
11. Ma pot distra in fiecare moment al vieții mele. Viata, dragostea, afacerile, concediile si orice desfășori in viata ta, e doar un joc inventat de tine. Daca simti ca nu-ti mai face plăcere, schimba regulile! Sau jucătorii!
12. Sunt îndragostită de mine. Si asta nu e o lozincă!
13. Boala este o incercare. Vindecarea este o decizie. Prin boala încerci sa scapi de ceva, prin vindecare DECIZI sa rezolvi ‘ceva-ul’! Si despre asta, aș știi sa zic preț de o carte, dar nu încă…
14. Dacă doi imi zic că sunt “beată”, dar eu ma cred trează, îi las sa zică și merg mai departe. Oricât de mulți ar fi, încrederea mea în mine suplinește lipsa lor de încredere în mine!
15. Dumnezeu știe mai bine. Cand nu mai ai nicio soluție, încrede-te în El.
16. Daca vrei sa trăiești în Abundenta, nu-ti refuza plăcerea de a iubi viața! E gratis și iti aduce toate senzatiile care nu pot fi cumparate!
17. Miza in viata nu este profesionalismul, succesul, integritatea, bogăția, seriozitatea, a fi un părinte sau copil model (sau orice fel de model), miza este Iubirea! In absolut toate aspectele vieții!
18. Ce pui de-o parte pentru zile negre… iti va aduce zile negre!
19. Timpul nu există si pentru ca nu exista azi, maine, ieri si poimâine, lasă ce ai de facut pentru cand ii vine rândul si trăiește-ți buna dispoziție, nu agenda!
20. Daca nu ai buna-dispoziție in munca ta, râs cu lacrimi si fericire in suflet, apuca-te de altceva! Viata e o joacă, nu un joc cu reguli stricte, făcute ca tu să pierzi de fiecare dată.
21. E o modă ca sub umbrela autenticității și fățărnicia adevărului, oamenii să iți spună lucruri mai puțin pozitive în ceea ce te privește! Prostul îți va spune că ești de neînțeles, pesimistul că viața e grea, urâtul că esti caraghios!
22. Fii curios! Despre tot ce mișcă-n lumea asta si mai ales, despre tot ce-ți mișcă sufletul! Și când simți că ai renunța la tot ce știi pentru jumătate din ce nu știi, ia cu cărți!
23. Sunt suma primilor 5 oameni pe care îi sun cel mai des. (De-asta mi-e atât de ușor să fiu îndrăgostită de mine!)
24. Iubirea NU se transformă. Nu devine prietenie, răzgândire, răstălmăcire, paradox! Iubirea e sau ni s-a părut că a fost.
25. Daca are pene, e albă si măcăne, sigur nu e un vis împlinit ci doar… o rață! Încetează sa te mai minti tu pe tine și în același timp să susții că nu suporți minciuna! A recunoaște tu față de tine cine ești și mai ales cine vrei (sau nu mai vrei!) să fii, e un mare pas spre fericire. As zice chiar că ăsta e Pasul!
26.Călătoriile sunt dreptul nostru la a afla cine suntem. Cu cât văd mai mult lumea, cu atât rădăcinile mele cresc în sus!

Așadar, 2016, multumesc pentru ce m-ai învățat! Cum am facut-o, am decis eu singura! Cât despre ce vine, știu sigur că voi vedea cu claritate, voi trăi iubind și voi trăi fericirea cu credința că mi se cuvine!
Să vină anul cel mai bun de până acum!

Leave a Comment