Timpii divini: Ceea ce trebuie să se întâmple, se va întâmpla! [GuestPost]

In Uncategorized by Georgiana SpataruLeave a Comment

Lucrurile potrivite din viața ta se vor să întâmpla în timpii tăi divini.”

Ceea ce face o experiență să fie atât de magică, este faptul că este trăită exact la momentul potrivit.

În ultimele câteva zile aveam în cap melodia unei piese pe care am auzit-o doar o dată sau de maxim două ori, dar care se tot repeta în mintea mea. Nici măcar nu cunoșteam versurile, însă mintea mea continua să ”fredoneze” melodia. În această dimineață am cautăt, în cele din urmă, versurile piesei respective, care m-au făcut să zâmbesc larg. Asta, pentru că piesa se potrivește perfect cu ultimele săptămâni din viața mea.

Cred că aceasta este cea mai extraordinară funcție a creierului uman – gândește pentru noi, chiar și atunci când noi nu gândim conștient. Cum este posibil? Un răspuns științific ar fi: creierul este un sistem complex de procese paralele, capabil de o evaluare intuitivă și de o reacție la acei stimuli pe care mintea noastră conștientă nici măcar nu îi procesează activ. Acest exemplu al piesei mele este doar o mică parte a potențialului real, pe care mintea noastră subconștientă îl posedă.

În ciuda pasiunii mele pentru știință, nu vreau și nici nu am nevoie tot timpul de o explicație științifică pentru orice amănunt care se poate întâmpla. Atunci când lucrul potrivit se întâmplă în momentul potrivit, îmi place să cred că a fost exact ceea ce a trebuit să fie. Chiar și atunci când apar complicații, consider că acestea sunt un rău necesar; necesar, deoarece ele sunt cele care ne forțează să învățăm, să ne adaptăm și să ne autodepășim. Care, din câte am învățat, se poate considera o mare parte din motivul pentru care ne aflăm aici.

 

În această după amiază am ales să merg în parc pentru a-mi termina treaba pe laptop în inspiratia naturii. După un scurt timp am fost distrasă de un băiat care își ocupa timpul distrându-se cu nimic mai mult decât un băț din lemn și imaginația lui. Această imagine m-a dus cu gândul la operioadă în care totul era mai simplu.. acea perioadă, în care de-a lungul anilor noștri nu ne era teamă să visăm. Doar privindu-l, am trăit o experiență atât de calmă și de liniștitoare. Mi-a adus aminte cum noi, adulții, uneori ar trebui să ne depăsim limitările aduse de anii maturizării și să oferim libertate imaginației noastre să se manifeste. Cel puțin a fost o distragere sănătoasă.

În orice caz, în momentul în care am devenit conștient de faptul că nu înaintam nicidecum cu munca, m-am reîntors acasă și m-am așezat la masa de birou.  Brusc, am realizat cum melodia pe care o fredonam mental în mod continuu, a încetat.  Satisfăcut de această nouă liniște mentală, m-am apucat din nou de muncă. Dar în scurt timp, absența melodiei a fost umplută cu o poftă imbatabilă pentru prajitură de ciocolată. Iar partea ciudată în toată această chestie este că de obicei, eu nu mănânc dulciuri.

După câteva momente de contemplare, am decis că ar fi o idee destul de stupidă să merg la magazin pentru a-mi cumpăra acea prăjitură de ciocolată. ”Poți mânca prăjitura de ciocolată și mai târziu.”, spuneam eu în sinea mea. ”Însă acum, trebuie să îți termini treaba!”. Zis și făcut, m-am întors la ceea ce aveam de terminat.

Era cât pe ce să uit complet de prăjitura mea de ciocolată, până ce Angel a ajuns acasă după câteva ore cu o cutie împachetată de la restaurant. A așezat-o pe masa mea și mi-a zis ”Bună, dragule, eu și Janet am ieșit să luăm prânzul împreună în această după amiază, iar ochii mei erau mai mari decât stomacul meu, așa că restul care mi-a rămas am decis să îl aduc acasă ca o mică gustare pentru tine.” Am deschis capacul de la cutie și am zărit un sfert dintr-o bucată de carne de pui și o mică felie de prăjitură de ciocolată.

Văzând asta, m-a luat un sentiment interesant și am început să mă minunez de aceste tipuri de sincronizări, care, cu siguranță au o mulțime de explicații valide. Cea mai simplă dintre ele, fiind ca atunci când trăiești un sentiment intens (o dorință, spre exemplu) și ești conștient cu adevărat de ceea ce te înconjoară, aceste coincidențe atât de sincronizate vor avea loc tot mai des. Dar așa cum știți, deși sunt fascinat de știință, uneori prefer să trăiesc într-o lume mai mult magică ori filosofică.

Astfel, explicația mea, care nu are nevoie de nicio altă sursă, în afară de propria mea experiență de viață, este că atunci când suntem centrați în viața noastră,  atât din punct de vedere emoțional, cât și din cel intelectual legat de circumstanțele prin care trecem și oamenii care ne înconjoară, o melodie comună este mereu redată pe fundal. Iar atunci când alegem să ascultăm acea melodie și să dansăm, toate mișcările se sincronizează, împreună cu..

Timpii noștri divini

Reflectează pentru un moment asupra sincronizării din viața ta.

Ce ar fi dacă în loc să forțezi atât de mult ca lucrurile să se întâmple cu fiecare secundă, ai decide să lași lucrurile doar să fie, doar să se întâmple? Ce ar fi dacă în loc să încerci tot timpul să fii în control, ai renunța la control pentru ceva mult mai mare decât tine? Ce ar fi dacă în loc să încerci atât de mult să găsești fiecare răspuns, ți-ai permite să te lași ghidat de soluțiile timpilor divini.

Adevărul este că lucrurile potrivite vor veni în viața ta atunci când nici măcar nu vei fi în căutarea lor.

Când poți funcționa numai bine și fără ele pentru o vreme, când poți înceta dorința de a avea control în tot și toate, când ai încredere în tine și în mediul care te înconjoară, când nu ai nevoie de nimic altceva pentru a fi fericit, deoarece ești în pace cu tine și cu ceea ce ești.

Lucrurile potrivite vor veni în viața ta când vei înceta fuga și nu te vei mai ascunde, când vei lua o gură de aer și vei deveni disponibilă și deschisă realităților care se desfășoară în fața ochilor tăi.

Lucrurile potrivite vor veni în viața ta când vei înceta să te grăbești, când pur și simplu te străduiești să dai tot ce poți, însă neforțând ceea ce nu este menit să se întâmple, când permiți ca implicarea  și rezultatele tale să evolueze în mod natural.

Lucrurile potrivite vor veni în viața ta când îți vei limpezi mintea și te vei concentra asupra prezentului, când vei da drumul bagajului de ieri ce îți îngreuna înțelegerea  viziuniidespre binecuvântările zilei de azi.

Adevărul este că, atunci când ești pregătit să experimentezi în totalitate aerul momentului prezent, să guști din acea felie de prăjitură de ciocolată care ajunge în mâinile tale, cu siguranță se întâmplă când devii conștient că ele se află chiar în fața ta.

Aceasta este magia divină a vieții!

Ai încredere în ea!

Care este povestea sincronizării TALE divine?

Poți să împărtășești cu noi, printr-un comentariu, o poveste despre un lucru care s-a întâmplat exact într-un moment potrivit al vieții tale?!

 

 

 

Sursa articol: http://www.marcandangel.com/2019/02/03/the-right-things-will-enter-your-life-in-divine-timing/

Traducere: Melisa Matei

Foto: WallTalksSale

Leave a Comment